Püsimeigi kirjeldused

Kulmude püsimeik

Miks pööravad naised erilist tähelepanu kulmudele? Kõik on väga lihtne – nende vorm võib aastatega/vanusega muuta näoilmet. Püsimeigi ülesanne on, et kulmud näeksid välja ilusad ja maksimaalselt loomulikud.

Kulmude püsimeik sobib eriti hästi naistele, kelle kulmud on väga heledad või lihtsalt ei kasva ja  nendele, kes soovivad muuta kulmude kuju oma maitse järgi. Kulmude püsimeigiprotseduur lubab tänapäeval joonistada mistahes kuju, värvi ja järgides seejuures peamist – kulmud peavad välja nägema LOOMULIKUD!

Kulmude püsimeigi puhul ei kasutata musta värvi, mis annab sinaka varjundi. Selle vältimiseks kasutatakse erinevatest toonidest kombineeritud värvi, mida valides arvestatakse asjaolu, et värvitoon muutub kohe pärast protseduuri. Seetõttu valitakse pooltooni võrra tumedam toon kliendile meeldivast värvitoonist.

Tänapäeval eksisteerib III põhilist kulmude püsimeigi tehnikat. Ühe või teise tehnika valik sõltub nii meistri eelistustest ja kogemusest, kui ka kliendi kulmudest. Kuid erinevaid tehnikaid on rohkem. Kulmude püsimeigi puhul peab arvesse võtma järgmisi faktoreid: kulmude kuju (loomulik joonis ei ole alati parim), asümmeetria (algselt on kulmud ebasümmeetrilised, spetsialisti ülesanne on teha nad maksimaalselt sümmeetrilisteks), tehnika valik (selgepiirilised, tihedalt värvitud kulmud, varjutatud või „karvakestega“).

Selgepiirilised, tihedalt värvitud kulmud

Sellised kulmud näevad välja nagu oleks tihe tätoveering ning tunduvad väga ebaloomulikud. Sellist tehnikat kasutavad peamiselt “vana-kooli” meistrid. Maitseid on erinevaid ja seetõttu tuleb selgepiirilist, tihedalt värvitud kulmude püsimeiki teha vaid juhul, kui see on kliendi isiklik kindel soov. Kuid hetkel ei ole see populaarne.

Hajutamine (varjutus)

Hajutamise on selgete kontuuride puudumine. Selline püsimeigi tehnika võeti kasutusele suhteliselt hiljuti (tätoveeringu meistrid kasutavad seda juba pikaajaliselt). Selles tehnikas peab kulmude püsimeik tekitama efekti, nagu oleksid kulmud pliiatsi või lauvärviga kergelt meigitud. Hajutuse tehnika näeb välja väga loomulik

„Kulmukarvade imiteerimistehnika“

 Naturaalsete kulmukarvade vahele varjaltult/täiendavalt joonistatakse kulmukarvad, efekt on suurepärane. Seda kaasaegset tehnikat kasutavad üha sagedamini püsimeigi meistrid kes end järjepidevalt koolitavad. Nii nagu kõikide asjadega on vaja end järjepidevalt täiendada. Tulemus on tõesti vapustavalt loomulik ja ilus. Meister peab orienteeruma iga kliendi puhul tema loomulikest kulmudest. Kulmude püsimeigi tehnikaid võib ka kombineerida.

Ombre kulmud

Hetkel väga populaarsed kulmud. Ombre kulmude efekt näeb välja justkui oleks kulmud värvitud kulmupuudriga. Eest heledamad ja tagand tumedamad. Kuid tähtis on, et satuksite õige tehniku juurde muidu on oht, vale tehnika puhul saate mitte Ombre kulmud vaid Selgepiirilised, tihedalt värvitud kulmud.

Silmade püsimeik

Silmade püsimeik võimaldab Teil unustada laialivalgunud lainertuši olles kas vihma käes, saunas, tänaval, peol või kipuvad Teie silmas üleliia vesiseks muutuma jne. Elegantsed jooned ripsmete piiril muudavad ilusa silmakuju veelgi efektsemaks. Vajadusel on võimalik ka vormi korrigeerida. Laugude püsijumestusega näete Te alati välja võrratu ning tunnete end maksimaalselt mugavalt! 

Huulte püsimeik

Huulte püsimeik parendab aastatega kadunud värvi, vormi ja kontuuri. See aitab vabaneda ebasümmeetriast ning suurendab Teie huuli visuaalselt. Püsimeigi protseduuri käigus joonistatakse uus kontuur loomulikest piiridest ülespoole, aga vahemik joonistatud kontuuri ja Teie naturaalse huuleserva vahel toonitatakse vastavalt huule loomulikule värvitoonile. Hajutuse kontuuri värv valitakse individuaalselt lähtudes samas kliendi soovist. Samuti on võimalik teha lihtsalt huulekontuur. Sel moel saab Teie loomulikku huulekontuuri esile tõsta, korrigeerida kuju. Sellele protseduurile võib lisaks teha toonitust, et vabastada Teid igapäevasest kontuurpliiatsi ja huulepulga kasutamisest.

Püsimeik/tattoo-meik

ehk mikropigmenteerimine pakub meiki, mis jääb püsima 1,5-3 aastaks. Värvaine kantakse naha pindmisesse kihti. Aja jooksul naha uuenemise käigus ja valguse toimel värvipigment tuhmub, kuni hajub lõplikult. See on ka peamine erinevus võrreldes keha tätoveerimisega, kus värviline tint kantakse sügavamal asetsevasse nahakihti – dermisesse, kuhu see jääb lõplikult.

Püsimeiki saab kasutada nii kosmeetilisel, esteetilisel kui ka dekoratiivsel eesmärgil.

Kosmeetiline eesmärk

Püsimeigiga on võimalik täita kulmujoont, teha kaunis lainerijoon nii üla- kui alalaule ning kontuurida ja värvida huuled. Püsimeik on väga suureks abiks inimesele, kellel trauma tagajärjel kulmud puuduvad või kasvavad vaid osaliselt. Samuti saab muuta huuled sümmeetriliseks ja võrdseks.

Esteetiline eesmärk

Püsimeigi tehnikat kasutades saab peita kaasasündinud ja vanu arme, pigmendilaike ning taolisi naha pisivigu. Samuti rinnanibu pigmenteerimine või taastamine. Tulemused ei ole muidugi nii püsivad kui tugevatel kosmeetilistel protseduuridel või operatsioonidel, kuid on üheks ajutiseks alternatiiviks. Olulist rolli mängib esteetiliste probleemide peitmisel spetsialisti töökogemus ja oskus.

Dekoratiivne püsimeik

Kellel on soov enda näole või kehale Dekoratiivne sünnimärk teha

​Meelespea!

Protseduuri kirjeldus

Püsimeiki saab läbi viia juhul, kui kliendi veres ei leidu alkoholi, tal on piisavalt aega ning eelnevalt on silmast eemaldatud kontaktläätsed.

Kui klient on otsustanud, millise piirkonna ta soovib püsimeigiga katta, teeb spetsialist kõigepealt kontuurpliiatsiga jooned ette, et tekiks parem ettekujutus lõpptulemusest. Siis valitakse värvikaardilt sobivad püsivärvid. Nahapind kaetakse eelnevalt tuimestava geeliga ning spetsiaalse aparaadi abil kantakse värv epidermisesse. Klient võib tunda kipitust, kuid kuna epidermises ei leidu närve ega veresooni, ei ole protseduur nii valulik. Sõltuvalt valitud piirkondade arvust võtab püsimeigi tegemine aega 1,5 – 2,5 tundi.

NB! Allergikute ja õrna nahaga inimestele on välja töötatud spetsiaalsed meditsiinilised värvid ning enne protseduuri on soovitav teha käenaha peal sobivustest.

Kodune hooldus

Järgneva 4 – 5 päeva jooksul tuleb pigmenteeritud kohtadele kanda spetsiaalseid kreeme. Koheselt peale protseduuri tunduvad värvid 70% tumedamad, kuid viie päeva möödudes eemaldub neilt koorik ja tegelik värvitoon tuleb esile. Kui tulemus on liiga hele/tume, on kuu aja möödudes võimalik teha järelhooldust, kuni saavutatakse soovitud toon. Järgmisel päeval võivad silmalaud, kulmud, huuled olla kergelt turses, mille vastu aitab külm kompress. Teisi muutusi elurütmis teha ei tule.

Järgmised kaks nädalat ei ole soovitav:

  1. koorikuid ära kraapida
  2. kasutada pigmenteeritud kohtadel kosmeetikat
  3. käia saunas, solaariumis, ujumas, päevitada
  4. kasutada koorimiskreeme
  5. kasutada võõraid nõusid

Püsimeigi eelised:

  1. võimalus korrigeerida huule- ja kulmukuju
  2. laitmatu väljanägemine igas olukorras
  3. aja kokkuhoid
  4. suur abi prillikandjatele, kellel on raske endale ise meiki teha
  5. MUGAVUS​